BA4 BA5 met hoogspanning (Landegem)

Kom jij in contact met elektrische installaties? Wil jij jouw attest van vakbekwaamheid BA4 of BA5 behalen? Voor deze opleiding is het leslokaal uitgerust met installaties en hulpmiddelen zodat deelnemers praktisch kunnen oefenen.

Doelgroep

Alle werknemers die werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties. BA4 zijn gewaarschuwden, BA5 zijn bevoegden.

Het programma

De kennis van de risico’s, eigen aan de elektrische installaties, is een vereiste bij de toekenning van een attest van vakbekwaamheid BA4 of BA5. Deze opleiding is voor degenen die één van deze attesten willen behalen. Na afsluiting van een aanvullende interne bedrijfsopleiding kan de werkgever het attest afleveren. Deze opleiding wordt in de globale context van de welzijnswetgeving en het AREI geplaatst en schetst een overzicht van de elektrische risico’s, de preventiemaatregelen en de te volgen werkprocedures. 

Deelnemers die een BA4 attest nodig hebben, volgen alle onderwerpen die op dag 1 van de opleiding gegeven worden - 6u opleiding dus.

Deelnemers die een BA5 laagspanning nodig hebben, volgen alle onderwerpen die op dag 1 gegeven worden en daarbovenop ook de onderwerpen die op dag 2 in de voormiddag op het programma staan - 9u opleiding.

Deelnemers die een BA5 hoogspanning nodig hebben, volgen alle onderwerpen - 2 dagen opleiding of 12u in totaal.

 

DAG 1

Elektrische ongevallen

Wetgeving, kenmerken en grootheden

Algemeenheden, bekwaamheidsattest

Gevaren van elektriciteit

Uitwendige invloeden

Beschermingstechnieken

Elektrische netsystemen

Elektrische materiaal

Interventies bij ongevallen

Werkzaamheden voor BA4

 

Dag 2 voormiddag

Werkzaamheden voor BA5

Netsystemen voor BA5

Praktijkvoorbeeld risicoanalyse

 

Dag 2 namiddag

Hoogspanning voor BA5