Beïnvloeden van veiligheidsgedrag

Als preventieadviseur hou je in je bedrijf de vinger aan de pols. Je weet alles over de wettelijke verplichtingen rond veiligheid en geeft zo de voorzet voor procedures, regels en veiligheidsprogramma’s. Wie het succes van die initiatieven bepaalt? Je mensen en hun veiligheidsgedrag. Deze opleiding toont je hoe je van veiligheid een way of work maakt en uiteindelijk tot een onwankelbare veiligheidscultuur komt, die door alle personeelsleden wordt gedragen.

Doelstellingen

De opzet van deze opleiding? Het veiligheidsgedrag stimuleren in je organisatie. Door specifieke gedragspatronen aan te moedigen, creëer je een verstandig veiligheidsgedrag bij de werknemers en zorg je ervoor dat ze het veiligheids-, kwaliteits- of milieuzorgsysteem in je bedrijf ook echt naleven. De opleiding ‘Gedragsmanagement’ biedt dan ook een antwoord op deze vragen:

  • Wat zien we als gewenst gedrag en hoe stellen we dat vast?
  • Waarom gedragen je personeelsleden zich soms niet zoals je wil?
  • Hoe overtuig je je medewerkers ervan om hun gedrag te verbeteren en hoe meet je die verandering?

Tijdens deze intensieve introductieopleiding leer je gedragsmanagement toe te passen in je bedrijf. Je maakt je personeelsleden bewust van de risico’s van hun gedrag. Kortom: je bouwt aan een veiligheidscultuur:

  • De voor- en nadelen van hedendaagse gedragsprogramma’s en van brain-based safety
  • Voorbeelden en oefeningen om de theorie verder uit te werken
  • Praktische tips en trucs om toe te passen in je eigen organisatie

Kortom: je krijgt alle informatie om het veiligheidsgedrag van je werknemers positief te beïnvloeden.