Ergonomiecongres

Op 18 oktober organiseert VerV zijn Ergonomiecongres! Dit zal een dag zijn die ergonomie ademt en iedereen samenbrengt. Elk kan daarbij zijn eigen programma samenstellen door te kiezen uit verschillende parallelle sessies of workshops.

Ergonomie staat voor mensgericht ontwerpen of het aanpassen van de omgeving aan de mens. In de industrie staat de risicoanalyse ergonomie centraal. Deze heeft als doel te komen tot oplossingen. Die komen aan bod tijdens de “goede praktijken” en de “innovaties”.

Ergonomie is ook een hot topic op kantoor. Geconcentreerd werken met focus blijft een uitdaging, ook in hybride context. Een workshop rond kantoorinrichting laat zien hoe ergonomie een meerwaarde kan zijn voor meer concentratie en beweging.  

Wie actief is in de zorg komt zeker ook aan zijn trekken op dit Ergonomiecongres. Verschillende transfers en hulpmiddelen worden concreet geoefend in workshops en gedemonstreerd. Dit kadert in een ruimer ergonomiebeleid waar verschillende voorbeelden uit de praktijk aan bod komen.