Opleiding 'Terug-Naar-Werk-begeleiding'

Bijna een half miljoen langdurig arbeidsongeschikten en burn-out-cijfers die onrustwekkend snel stijgen. Er is iets aan de hand en we kunnen niet langer blind blijven! In tijden van zeer grote arbeidskrapte zoals op vandaag, kunnen we ons niet permitteren dat TALENT aan de zijlijn blijft staan.

Daarom is het belangrijk dat we nu, vandaag, kiezen voor actie. In de eerste plaats door werk te maken van de re-integratie van deze groep op de arbeidsmarkt, bij dezelfde of een andere werkgever. We moeten kijken naar wat iemand wél nog kan en hen opnieuw begeleiden naar werk.

Federgon organiseert de opleiding 'Terug-Naar-Werk-begeleiding', bestemd voor professionele (arbeidsmarkt) beroepsbegeleiders en HR-professionals die reeds ervaring hebben met coaching, well-being, loopbaanbegeleiding, outplacement, selectie, uitzenden, ...

Tijdens de opleiding wordt gefocust op de essentiële elementen van een return-to-work (RTW) traject, bij dezelfde of een andere werkgever, en op de specifieke aanpak van deze doelgroep.

 

De opleiding bestaat uit twee modules. De eerste module ('Introductie RTW') is een must om aan de slag te kunnen gaan: hoe zit zo’n re-integratieproces in elkaar en welke stakeholders zijn er? De tweede module legt de focus op het voeren van individuele gesprekken met de specifieke doelgroep van langdurig arbeidsongeschikten en de begeleiding ervan, idealiter in een RTW-traject.

De opleiding wordt gegeven door medewerkers van KU Leuven, in samenwerking met de externe preventiedienst IDEWE.

De Nederlandstalige opleiding zal plaatsvinden bij Federgon op maandag 4 september (module 1) en dinsdag 5 september (module 2).

De kostprijs voor de opleiding is € 595 voor de Federgon-leden. Niet-leden betalen € 850.