Preventieadviseur niveau 1

Elke organisatie moet volgens de wet een Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk hebben van zodra men één of meer werknemers in dienst heeft. De interne preventieadviseur moet aan bepaalde opleidingsvoorwaarden voldoen naargelang de grootte en de activiteit van de onderneming.

Het hoogste niveau van veiligheidsopleiding (preventie en bescherming op het werk) dat kan worden opgelegd aan preventieadviseurs is de niveau 1 opleiding. 

Zoekt u naast hands-on tips & tricks ook een wetenschappelijke onderbouw en de nodige theoretische kennis? Zoekt u een opleiding die net dat tikkeltje verder gaat? Dan is deze opleiding een must voor u. 

Voor deze langlopende opleiding werkt Amelior samen met de Vrije Universiteit Brussel. 

Waarom kiezen voor Amelior?

  • De docenten zijn stuk voor stuk experten binnen hun vakgebied die een wetenschappelijk achtergrond combineren met dagdagelijkse praktijkervaring. 
  • Via MS Teams bieden we cursisten een digitaal leerplatform aan. Daarnaast kunt u rekenen op een persoonlijke ondersteuning op maat door de collega's van Amelior tijdens het volledige opleidingstraject.
  • Amelior en de Vrije Universiteit Brussel bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Niveau I aan in West-Vlaanderen. De VUB waakt mee over de kwaliteit van deze opleiding. 
  • Door middel van uitgebreide groepsoefeningen en verschillende individuele opdrachten wordt u ondergedompeld in de welzijnspraktijk. U leert niet alleen de theorie, maar ook hoe u dit in de praktijk moet omzetten.
  • Amelior werkt met een gelimiteerde groep cursisten voor deze opleiding om zo maximaal in te zetten op het uitwisselen van ervaringen en kennis. Cursisten worden aangemoedigd om hun ervaringen te delen tijdens de les. 
  • Het verplichte eindwerk zorgt ervoor dat u bij het afsluiten van de opleiding meteen een welzijnsissue heeft kunnen aanpakken. U wordt hierin begeleid door een promotor. Amelior selecteert deze promotor op basis van zijn/haar expertise binnen het thema dat u gekozen heeft.
  • Als cursist van dit opleidingstraject krijgt u gratis toegang tot onze bibliotheek met meer dan 1.400 boeken, naslagwerken en vaktijdschriften. Daarbij komt nog dat u een gratis naslagwerk kunt kiezen bij de start van de opleiding.