Risico's herkennen en voorkomen bij interne transportmiddelen (Waarloos)

Kom jij wel eens in contact met mobiele arbeidsmiddelen? Wil je meer inzicht in de dagelijkse risico's hieromtrent? En ken jij de reglementaire bepalingen? Het intern transport is het verplaatsen, vervoeren en verhandelen van goederen of personen op een bedrijfsterrein of binnen in een bedrijfsgebouw op een efficiënte en effectieve manier. Het ondeskundig gebruik hiervan kan gevaarlijke situaties opleveren, zowel voor jou, als bestuurder, en voor je omgeving.

Doelgroep

Preventieadviseurs en leidinggevenden die in hun bedrijf risico’s goed moeten kunnen inschatten die intern transport met zich mee kunnen brengen.

Het programma

De functie van een heftruckchauffeur, rolbrugbestuurder en bestuurder van ander rollend materieel is dus een veiligheidsfunctie: je beïnvloedt rechtstreeks de veiligheid van je collega werknemers. Door het volgen van deze opleiding vergroot je je inzicht in de risico’s waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd. Je leert om gevaarlijke toestanden te detecteren en hoe hierop te anticiperen. Zowel de theorie als praktijk wordt binnen deze opleiding onder de loep genomen.

Ongevallen, risico's & statistieken

Relevante wetgeving

Mobiele arbeidsmiddelen

Gemotoriseerde transportmiddelen

Arbeidsmiddelen voor het hijsen en heffen van lasten

Veiligheidsfactoren bij heftoestellen

Manueel hanteren van lasten

Evaluatiemethodes voor tillen

Liften