studienamiddag 'Verbrand je niet aan een burn-out'

Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen voor de Bevordering van de Arbeid en Prebes Oost-Vlaanderen organiseren op vrijdag 29 maart 2024 een studienamiddag met als thema

Verbrand je niet aan een burn-out!

Tijdens deze middag zullen we dieper ingaan op cruciale aspecten met betrekking tot het voorkomen van burn-out en het stimuleren van welzijn op de werkvloer. We bieden een diverse line-up aan sprekers en sessies die niet alleen informatief zijn, maar ook inspirerend en praktisch van aard.

Nathalie Aelterman, motivatie-expert en mede-oprichter van Impetus Academy, zal ons voorzien van wetenschappelijke inzichten en praktische strategieën om motivatie en welzijn op de werkvloer te bevorderen, met speciale aandacht voor de rol van leiderschap.

Een andere bijzondere spreker die we mogen verwelkomen is Sylvia Feytons, oprichter van IMAGIK. Sylvia's inspirerende verhaal als ondernemer, coach en voorvechter van het bespreekbaar maken van falen zal ons allen raken. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen en waardevolle inzichten over persoonlijke verantwoordelijkheid, mindset en veerkracht.

Afsluiten doen we met een toelichting van Tom Peerboom, sociaal inspecteur bij de FOD WASO TWW. Hij zal een inzicht geven in het wettelijk kader met betrekking tot burn-outpreventie en -beheer, waarbij hij de rol van werkgevers en werknemers belicht.

Kortom, deze studienamiddag belooft een unieke gelegenheid te zijn om te leren, te inspireren en te netwerken. We hopen jullie allen te mogen verwelkomen op 29 maart. Schrijf je snel in en reserveer jouw plek voor deze waardevolle bijeenkomst!

Programma:

  • 14u00 – 14u10: Verwelkoming (werkbaarheidsmonitor, enkele cijfers)

Spreker: Riet Gillis, gedeputeerde en afgevaardigde voorzitter van het provinciaal comité voor de bevordering van de arbeid

  • 14u10 – 14u50: Van moetivatie naar goesting als sleutel tot welzijn

Spreker: Nathalie Aelterman, motivatie expert en mede-oprichter Impetus Academy

  • 14u50 – 15u10: Pauze
  • 15u10 – 15u50: De kracht van falen

Spreker: Sylvia Feytons, IMAGIK Coaching

  • 15u50 – 16u10: Burn-out: wettelijke verplichtingen en actoren

Spreker: Tom Peerboom, sociaal inspecteur FOD WASO TWW

  • 16u10 – 16u20: Vraagstelling

 

Bekijk de presentaties via de inschrijvingslink.