Studienamiddag 'Welzijn op het werk'

Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen voor de Bevordering van de Arbeid en Prebes Oost-Vlaanderen verheugen zich om u uit te nodigen voor een boeiende studienamiddag rond het thema ‘Welzijn op het Werk’. Deze vindt plaats op vrijdag 26 januari 2024 in PAC Zuid, W. Wilsonplein 2 te 9000 Gent.

Deze bijeenkomst belooft informatief en inspirerend te zijn, met als hoogtepunt de gouverneur van Oost-Vlaanderen, mevrouw Carina Van Cauter. Zij zal haar uitgebreide ervaring in provinciale noodplanning en het belang van een goede samenwerking op verschillende niveaus delen aan de hand van specifieke voorbeelden en casestudy's. Deze sessie biedt een unieke kans om te leren van een expert op het gebied van crisismanagement en noodplanning.

Traditiegetrouw behandelt deze eerste studienamiddag een terugblik en een blik vooruit over wetgeving rond welzijn op het werk. De heer Danny De Baere, adviseur bij FOD WASO HUA, komt deze nieuwe wetgeving toelichten en geeft ons alvast een inkijk in welke campagnes we mogen verwachten in 2024.

Het is met groot genoegen dat we u allen uitnodigen voor de receptie die volgt op de boeiende studienamiddag over welzijn op het werk en noodplanning. Deze informele bijeenkomst biedt een uitgelezen kans om in een ontspannen sfeer verder te praten over de besproken onderwerpen, ervaringen te delen en nieuwe connecties te maken.

Heeft u interesse in deze eerste studienamiddag van het nieuwe jaar? Schrijf u dan zeker in vóór woensdag 24 januari 2024!

Programma:

  • 14u00 – 14u10: Verwelkoming

Spreker: Riet Gillis, gedeputeerde en afgevaardigd voorzitter van het provinciaal comité voor de bevordering van de arbeid

  • 14u10 – 15u00: Rampen‐/noodplanning: welke rol speelt de gouverneur/de provincie?

Spreker: Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost‐Vlaanderen

  • 15u00 – 15u50: Wettelijk kader

Spreker: Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost‐Vlaanderen

  • 15u00 – 15u50: Wettelijk kader

1. Wetgeving: terugblik en een blik vooruit over wetgeving rond welzijn op het werk.

2. Europa: de invloed van en evolutie door de Europese wetgeving

3. Beswic

Spreker: Danny De Baere, adviseur, FOD WASO HUA

  • 15u50 – 16u00: Vraagstelling
  • 16u00 – 16u45: Receptie