Supervisie vertrouwenspersoon: de 4 opdrachten van vertrouwenspersonen in coronatijden

De pandemie en de (verplichte) voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat het psychosociaal welzijn bij werknemers meer aandacht verdient en krijgt. Tegelijkertijd maken de pandemie en de maatregelen het moeilijker om je rol van vertrouwenspersoon goed op te nemen. Tijdens deze supervisie ontdek je hoe je als vertrouwenspersoon je opdrachten in coronatijden zo adequaat en zo optimaal mogelijk vervult.

Sinds 1 september 2014 moeten vertrouwenspersonen jaarlijks een supervisie volgen waar ze de vaardigheden die ze nodig hebben voor het uitoefenen van deze functie aanscherpen. Deze opleiding komt in aanmerking voor de jaarlijkse supervisie.

In deze opleiding ontdek je de impact van de coronacrisis op de onderneming en de gevolgen hiervan op de beleving van psychosociale risico's op de werkvloer. Daarnaast leer je alles wat je moet weten over de psychosociale impact die de coronacrisis met zich meebrengt en welke rol je als vertrouwenspersoon kan spelen. Naast tips en trucs ontdek je het regelgevende kader en de huidige toegestane uitzonderingen.