Supervisie vertrouwenspersoon: de verzoeningsprocedure uitgediept

Als vertrouwenspersoon faciliteer je de dialoog tussen de betrokken partijen op een neutrale en onpartijdige manier. Geen gemakkelijke opdracht! Want je beweegt jezelf tussen de belangen, motieven en gevoelens van de betrokken partijen. Tijdens deze workshop ontdek je de dynamiek van relationeel leed en toets je af in welke gevallen een verzoening mogelijk is. De methodiek van de oplossingsgerichte bemiddeling wordt concreet vertaald naar de verzoeningsprocedure. Zo kan je succesvol de dialoog tussen de betrokken partijen herstellen.

Doelstellingen

Praktijkcases en oefening met veel ruimte tot vraagstelling, overleg en discussie vormen de basis van deze opleiding. Dankzij de interactieve aanpak krijg je meer vat op je rol en inspiratie voor de aanpak van je eigen dossiers. Bij wetswijzigingen verneem je op deze dag ook de allerlaatste stand van zaken omtrent de wetgeving.

Na het volgen van deze supervisie:

  • Kan je de verzoeningsprocedure op een efficiënte manier aanpakken met behulp van de juiste tools.
  • Oefen je je rol als vertrouwenspersoon met meer vertrouwen uit.
  • Ben je helemaal up-to-date over de laatste stand van zaken aangaande de wetgeving en beschik je over nieuwe vaardigheden om je rol nog beter te vervullen.