Update over bescherming tegen ioniserende straling

De bescherming van de werknemer, het publiek, de patiënt en het leefmilieu tegen ioniserende straling vergt een multidisciplinaire aanpak en een zeer goede kennis van het kader in wet- en regelgeving.

Doelstellingen

Dit webinar brengt een overzicht van de laatste updates in wet- en regelgeving in stralingsbescherming in België, en is bedoeld om professionals wegwijs te maken in de specifieke terminologie, de actoren en referenties. Het geeft een goed uitgangspunt om op efficiënte manier de basisprincipes te vatten en referenties te kunnen raadplegen.

Pluspunten

De docent is al meer dan 10 jaar betrokken bij opleidingen in stralingsbescherming, en volgt de wetgeving van nabij in verschillende sectoren. Door een praktisch inzicht aan te reiken, zal de deelnemer in de toekomst sneller de juiste referenties kunnen raadplegen en weten wat de noodzakelijke maatregelen in stralingsbescherming zijn in lijn met de huidige verwachtingen van de overheid (FANC).

Doelgroep

Deze online bijscholing is gericht naar professionals betrokken in stralingsbescherming of personen die minder bekend zijn met het Belgische landschap op vlak van wet- en regelgeving in stralingsbescherming. Het richt zich naar medewerkers van preventiediensten, diensthoofden voor fysische controle, en exploitanten van vergunde installaties klasse II en III.

Dit webinar is inbegrepen in het SenTRAL abonnement. SenTRAL abonnees krijgen twee weken voor de startdatum van elk webinar een link via e-mail. Om gratis deel te nemen volstaat het om via die link in te schrijven.

Je kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Programma

Op het programma van dit webinar:

  • Dienst fysische controle & agenten stralingsbescherming
  • Nieuwe wetgeving medische toepassingen & dienst medische fysica
  • Beheer van incidenten