EXPO COULEUR CLASH: Een (visu-)weelderige synchronisatie tussen Noord en Zuid

Organisatie: 
FOD Werkgelegenheid
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Vrijdag 21/12/2018 - 08:00 tot Donderdag 28/02/2019 - 08:00
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
Onthaalruimte van FOD Waso
ernest blerotstraat 1
Brussel 1070
België
BE
Van 21/12/18 tot 28/02/19 organiseert de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een tentoonstelling van Florinda Suárez Heredia en Gerard Schavemaker. De tentoonstelling is toegankelijk van maandag  tot vrijdag van 8u tot 18u en in het weekend op aanvraag. U bent van harte welkom de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten op donderdag 17 januari  van 18u tot en met 21u. (De Q-Park parking op verdieping -6  is gratis toegankelijk voor de gasten).

Twee schilders met uiteenlopende artistieke visies en achtergronden, én een wederzijdse appreciatie voor  elkaars werk - meer heeft een boeiende tentoonstelling niet nodig!  Op een kruispunt van windstreken stellen zij hun werk aan u voor.  Betekent een ontmoeting tussen tegenpolen onontkomelijk een bevestiging van de heersende clichés: koel, gewichtig en ingetogen versus warm, ontstuimig en frivool?  Of is er veel minder sprake van een tegenstelling dan je in eerste instantie zou denken?  Kom het zelf ontdekken, in een gastvrije, ongedwongen en - u raadde het al - kleurrijke sfeer!

Florinda Suárez Heredia (°Santa Cruz, Bolivia, 1958) voelt zich in de tentoonstellingsruimte als een vis in het water. Zij exposeerde reeds over de hele wereld.  Haar oeuvre is zeer divers en omspant meerdere kunstvormen. Dit uit zich ook in haar schilderijen, die dikwijls verschillende artistieke technieken combineren. Ze zijn overwegend abstract van aard, soms geïnjecteerd met figuratieve elementen, en getuigen van een oog voor detail en van een levensvreugde die elke toeschouwer zal inspireren.

Gerard Schavemaker (°Amsterdam, Nederland, 1941) is een eerder teruggetrokken kunstenaar - wat gerust een understatement genoemd mag worden als je bedenkt dat de huidige tentoonstelling zijn tweede is in meer dan veertig jaar! Zijn voornaamste forte zijn landschappen en zeegezichten die een zekere melancholie ademen, in een stijl die enigszins aanleunt bij het impressionisme. Het autobiografische is nooit ver te zoeken, althans voor wie de man goed kent.  De rest nodigen we uit zelf op zoek te gaan naar aanwijzingen!