Expo: He shouts silently into the void

Organisatie: 
FOD Waso
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Vrijdag 08/11/2019 - 18:00 tot Vrijdag 17/01/2020 - 10:10
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
Onthaal van de FOD Werkgelegenheid
Ernestblerostraat 1
Brussel 1070
België
BE
Thema's: 
Art
De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert van 12 november 2019 tot 17 januari 2020 de expo “He shouts silently into the void” van Renée Pevernagie. De expo is toegankelijk van maandag tot vrijdag van 8 u. tot 18 u. en tijdens het weekend op aanvraag. U bent van harte welkom op de vernissage, vrijdag 8 november van 18 u. tot 20.30 u.

“De manier waarop beelden ontstaan bij analoge film en bij fotografie is een inspiratiebron voor mijn werk. De beelden die ik maak doemen op zoals bij het ontwikkelen van een foto in de donkere kamer of in cinema, waar beeldinhoud gestalte krijgt op het witte doek in een volledig verduisterde zaal. Het filmische karakter in mijn werk wordt versterkt door het formaat en de geënsceneerde lichtinval.

Ik kras het beeld uit met stukjes staalwol, die ik omgevormd heb tot een tekenmateriaal. Het maakt minuscule lijnen in de houtskool, die enerzijds een flou en gedempt effect veroorzaken en anderzijds zeer lichtgevend zijn. Het raster – bestaande uit minuscule, ingekerfde lijnen – reageert met de door staalwol weggekraste delen. Er ontstaat een frictie tussen de twee, die versterkt wordt door de laag pigment ertussen. Deze ondergrond geeft ook textuur aan de tekening, waardoor het de allure krijgt van een schilderij op doek.“

 

http://reneepevernagie.blogspot.com/