Expo « The Lost coins. Euro Meltdown » Stephen SACK

Organisatie: 
FOD Werkgelegenheid
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Vrijdag 02/03/2018 - 08:00 tot Vrijdag 25/05/2018 - 18:00
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
FOD Werkgelegenheid
Ernest Blerotstraat 1
Brussel 1070
België
BE
De FOD Werkgelegenheid organiseert van 2 maart 2018 tot 25 mei 2018, van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u (en tijdens het weekend op aanvraag) een fototentoonstelling van Stephen Sack, « The Lost coins. Euro Meltdown » . De vernissage gebeurt op 1 maart tussen 18u en 21u.

Aan de hand van een series foto’s van euromunten gerecupereerd uit het vuur van een verbrandingsoven presenteert de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een “toekomstige archeologie”.

“ Die kleine verwoeste euro’s worden hierdoor een metafoor. Het is de hele Europese geschiedenis die kronkelt in de oven van de eeuw. Het is de getormenteerde ziel van de oude wereld die verschijnt … uit die banale euromunten, zoveel vormen waarin men een gezicht, een buste, een hand, een ruïne, een wereldbol denkt te herkennen. Zozeer dat de stukken in kwestie niet meer overeenstemmen met hun bankwaarde, of museumwaarde - ruilmiddel of kostbaar relikwie - maar enkel met de waarde van hun unieke pure schoonheid. Ze laten ons de poëzie van hedendaagse veroudering ervaren. Een ode aan afval, immatuur en sober, die archeologen van morgen met verstomming zal slaan. “ (extract uit een tekst van Caroline Lamarche)