“Shaped by Words” van Manon Clement

Organisatie: 
FOD Werkgelegenheid
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 30/01/2020 - 18:00 tot Woensdag 18/03/2020 - 17:00
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
Onthaalruimte FOD Werkgelegenheid
Ernestblerotsstraat 1
Brussel 1070
Belgique
BE
De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert van 31 januari tot 18 maart 2020 de expo “Shaped by Words” van Manon Clement. De expo is toegankelijk van maandag tot vrijdag van 8 u. tot 18 u. en tijdens het weekend op aanvraag. De vernissage vindt plaats op 30 januari om 18 u tot 20 u.

Waar ligt de grens van het begrip textiel en de grens van het woord? Waar ligt de grens tussen de verbinding van het woord en de oppervlakte? Woorden geven textiel een inhoudelijke verandering, een inhoudelijke invulling. Textiel zelf ligt al verwikkeld in eigen connotaties die een enorme invloed kan hebben op woorden. Het kan woorden in een bepaalde context plaatsen.  Het geeft woorden een ruimte, maar ook grenzen. Woorden kunnen worden losgemaakt van hun herkenbare plaats en geplaatst worden op textiel waardoor er onafhankelijke werelden ontstaan. Een wereld die steeds in verbinding staat met het woord, het beeld en de materie.

Op deze manier denk ik dat we nood hebben aan woorden en ruimtes voor woorden. Op zoek naar afbakeningen, contouren die mijn gedachtes van jou kunnen vertalen en naar buiten brengen. Woorden voelen voor mij een noodzaak om over jou te kunnen spreken, om van jou een visueel beeld te kunnen maken. Woorden die vereeuwigd kunnen worden. Woorden die jou vereeuwigen. Woorden die me doen geloven dat ik je kan vereeuwigen. Woorden die spreken naar een wereld waarin ik hoop dat je bestaat.”