Sociale verkiezingen 2020 - VOLZET

Organisatie: 
FOD Waso
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Maandag 21/10/2019 - 08:30 tot 13:00
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
Zaal Storck- FOD Werkgelegenheid
Ernest Blerotstraat 1
Anderlecht 1070
België
BE
De sociale verkiezingen vinden plaats van 11 tot 24 mei 2020. Een doeltreffende organisatie van deze verkiezingen vereist van de ondernemingen een belangrijke inzet van mensen en middelen. Deze inspanningen zijn echter een uitstekende investering op termijn. De sociale verkiezingen zijn immers geen doel op zich, maar leiden tot de samenstelling van inspraakorganen waarin vruchtbaar sociaal overleg op ondernemingsvlak kan plaatsvinden: de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk. De sociale verkiezingen verlopen volgens een zeer strikte procedure. Tijdens de informatiesessie zal een toelichting gegeven worden bij deze wettelijk te volgen procedure voor de organisatie van de sociale verkiezingen. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de nieuwigheden in de wetgeving. Daarnaast wordt een voorstelling gegeven van de zgn. webapplicatie, zijnde het digitale platform dat door de FOD aan de ondernemingen ter beschikking gesteld wordt om op eenvoudige en beveiligde wijze aan hun wettelijke informatieplicht te kunnen voldoen.

Programma

8u30 – Onthaal

9u00 – Inleiding

Damien Delatour, directeur-generaal a.i. bij de Algemene Directie individuele Arbeidsbetrekkingen

9u10 –  De procedure sociale verkiezingen

Sarah Depuydt, adviseur bij de Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen, Cel Inspraakorganen

10u45 – Koffiepauze

11u00 – De webapplicatie

Ellie Dewaele, Attaché bij de Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen, Cel Inspraakorganen

12u00 – Vragen

12u30 – Einde Infosessie

Deze infosessie wordt ook georganiseerd op 8/10/2019, zie https://evenementen.werk.belgie.be/nl/evenementen-FOD/sociale-verkiezingen-2020

Inschrijven

Deze infosessie is volledig gratis.

Schrijf je in op deze site via onderstaande knop “Inschrijven”.  Om je te kunnen inschrijven moet je een account maken op deze website.

Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt!

Locatie

De infosessie gaat door in zaal Storck op de 1ste verdieping van de FOD Werkgelegenheid, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel. Het gebouw bevindt zich tegenover het Zuidstation.

Het is gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer (trein, metro, bus, tram), maar ook met de fiets en auto.