TENTOONSTELLING VAN PICTURALE KUNST: EEN BELGISCH TRIO

Organisatie: 
FOD Werkgelegenheid
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 31/05/2018 - 18:00 tot Donderdag 27/09/2018 - 00:00
Kostprijs: 
Gratis €
Plaats: 
Onthaalruimte van FOD Waso
Blerotsstraat 1
Brussel 1070
België
50° 50' 15.0576" N, 4° 20' 5.3016" E
BE
De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg onthaalt de tentoonstelling van picturale kunst « een Belgisch trio » van 1 juni 2018 tot en met 27 september 2018. De tentoonstellng is vrij toegnkelijk van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u (en in het weekend op aanvraag). De vernissage gebeurt om 31 mei van 18u tot 21u.

 

Pieter De Munck - Ik ben Antwerpenaar van geboorte (1954) maar Limburger in mijn ziel. Ook als kunstenaar ben en blijf ik in eerste instantie een ingenieur die de technische mogelijkheden van verschillende kunstrichtingen wens te verkennen. Na keramiek, glaskunst en beeldhouwen, ben ik nu vooral bezig met grafische kunsten: etsen, houtsnede, linosnede, zeefdruk e.d. Ik werk graag rond een thema.

De getoonde werken kaderen in drie thema’s: 

- Als eerste WO I: 100 jaar later is er feitelijk in de wereld nog niet veel veranderd. Op veel plaatsen is de waanzin van een oorlog een trieste dagelijkse realiteit;

- Een tweede herdenking die me nauw aan het hart ligt: 25 jaar sluiting van de Limburgse kolenmijnen;

- Voor de derde reeks heb ik mijn inspiratie gezocht in haiku. In een haiku tracht de dichter in drie regels een beeld te vatten. Ik heb het omgedraaid, ik probeer het beeld dat de haiku me geeft terug vorm te geven.

Voor bijkomende info: pieter.demunck@werk.belgie.be of 0475 650 700 - De opbrengst van de verkochte werken is ten voordele van “Kom op tegen kanker”.

Céline Van Bellingen - Ik ben een jonge Brusselaarster van 36 jaar.  Ik schilder abstracte of figuratieve werken op doek. 

In mijn artistiek werk  gebruik ik  de technieken (olie, acryl, kleurstof, waterverf, pastel), stoffen en kleuren door elkaar.  Ik ga tewerk zonder vooraf een plan te maken, ik laat me leiden door datgene wat me op het moment te binnen schiet.   

Duik in deze schilderijen en maak een kleurenreis in een wereld van spontaneïteit, gevoelens  en durf !

Meer info: celine.vb82@yahoo.fr

François Mullenders - Ik ben geboren te Luik in 1954, maak abstracte acrylschilderijen sinds 1989 en sinds 2000 werk ik met  oliepastel. 

Schilderen is een plezier, een zoektocht naar de «schoonheid », de verrassing, de blijdschap door de spiegeling van de kleuren, de onverwachte bewegingen van de hand, de borstel, het mes. 

Net zoals muziek kan verf gevoelens teweegbrengen… er bestaat  geen uitleg voor !

Meer info: francoismullenders@hotmail.com