Transnationaal goede praktijken event: Preventie van musculoskeletale aandoeningen

We nodigen u uit om u aan te melden voor het transnationaal goede praktijken event "Preventie van musculoskeletale aandoeningen" dat de focal points van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk samen organiseren op vrijdag 29 oktober 2021 in het kader van de Europese campagne "Verlicht de last" van EU-OSHA. Dit seminarie kan online gevolgd worden.

 

Musculoskeletale aandoeningen of MSA zijn fysieke gezondheidsproblemen die hun oorsprong vinden in de werksituatie: rugpijn, peesontsteking, tenniselleboog, hernia, tintelingen, krampen, beperkingen van gewrichtsmobiliteit .... Ze manifesteren zich in de spieren, pezen, zenuwen en gewrichten. Alle delen van het lichaam kunnen worden aangetast: de rug, nek, bovenste ledematen (schouders, ellebogen, polsen, handen, vingers) en onderste ledematen (heupen, knieën, enkels). Ongeveer 3 op de 5 werknemers in de EU klagen over MSA. 

Onder het thema "Gezond werk: verlicht de last!", heeft de campagne 2020-2022 tot doel te sensibiliseren over MSA en de noodzaak om deze te beheersen en over het belang van het bevorderen van een cultuur van risicopreventie.