Webinar KB maatregelen op het werk in geval van een pandemie en de nieuwe generieke gids

Sinds mei 2020 is de generieke gids veilig werken steeds een belangrijk instrument geweest voor werkgevers om virusverspreiding op het werk te voorkomen en ervoor te zorgen dat werknemers zo veilig en gezond mogelijk kunnen blijven werken in de context van een pandemie. In deze fase van de pandemie, en ook met het oog op eventuele toekomstige epidemieën of pandemieën, is het vooral van belang om snel te kunnen schakelen wanneer dat nodig is, maar ook om rekening te kunnen houden met de concrete situatie in een onderneming.

Herbekijk het webinar: https://www.youtube.com/watch?v=_FRNT_uXZ2o

 

Daarom wordt de verplichting tot het nemen van bijzondere preventiemaatregelen tijdens een epidemie of pandemie voortaan in de Codex over het Welzijn op het werk verankerd, en wordt ook de generieke gids hervormd, met maatregelen op 3 verschillende niveaus.

Het koninklijk besluit betreffende de bijzondere preventiemaatregelen op het werk in geval van een epidemie of pandemie en de nieuwe generieke gids worden voorgesteld tijdens dit webinar door Valérie Vervliet en Nadine Gilis, gevolgd door een vraag-en-antwoord sessie.

Programma

  • Onthaal vanaf 13:20
  • Begin om 13:30
  • Presentatie door Valérie Vervliet, adviseur, Afdeling Normen Welzijn op het Werk (Algemene Directie Humanisering van de Arbeid, FOD Werkgelegenheid) en Nadine Gilis, adviseur-generaal, Afdeling Sociaal Overleg (Algemene Directie Humanisering van de Arbeid, FOD Werkgelegenheid)
  • Moderator: Karel Van Damme, Voorzitter Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk
  • Einde omstreeks 15:00

 

De Franstalige sessie zal doorgaan op vrijdag 11 maart (van 13:30 tot 15:00): webinaire