Webinar over agressie vanwege derden in de zorgsector

Zorgverleners worden vandaag de dag steeds vaker geconfronteerd met situaties van agressie en geweld tijdens het uitoefenen van hun beroep; bij het bieden van zorg aan patiënten en bewoners, maar ook in contacten met familie en externe werknemers. Deze risico’s kunnen een grote impact hebben op het psychosociaal welzijn van zorgpersoneel. Een overdacht preventiebeleid is dan ook essentieel om de zorgverleners te beschermen en te ondersteunen.

Zowel vanuit werknemers- als werkgeversorganisaties groeit de bezorgdheid en vraag naar informatie over de wetgeving en de toepassing ervan. Daarom organiseren we een webinar over “Agressie vanwege derden in de zorgsector”. Tijdens dit webinar zal Pascale Swinnen, sociaal inspectrice van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg haar kennis en expertise over dit onderwerp delen.

Programma

10:00 Inleiding – Griet Van Meulder, Attaché AD HUA, FOD WASO

10:05 Toelichting van de psychosociale welzijnswetgeving in het kader van agressie vanwege derden in de zorgsector – Pascale Swinnen, Sociaal Inspectrice op het Toezicht Welzijn op het werk, FOD WASO

10:50 Pauze

11:00 V&A

11:30 Einde

Inschrijving is gratis, maar verplicht.