Workshop: digitaal seksueel geweld op het werk

Technologie speelt een belangrijke rol in ons leven, zo ook op het werk. Het internet, Microsoft Teams en Outlook, whatsappsgroepen, het zijn stuk voor stuk nuttige hulpmiddelen. Ze zorgen er echter voor dat de uitvoering van ons werk zich ook meer en meer afspeelt in de ‘online wereld’, waar grenzen soms lijken te vervagen. Niet gemakkelijk dus en al zeker niet wanneer je met digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd wordt.

Ontdek daarom aan de hand van deze workshop hoe je digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk kan herkennen en hoe je hierop kan reageren als vertrouwenspersoon of preventieadviseur psychosociale aspecten.

 

Programma

10:00-10:15 De wetgeving en rechtspraak over het rekening houden met het genderaspect in de psychosociale risicoanalyse op het werk, Marijke Weewauters, Strategisch adviseur, Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen & Charlot Bonte, jurist, Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. 

10:15-12:00 Preventie van digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk, Ellen De Pauw, Beleidsmedewerker gendergerelateerd geweld, Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Doelgroep: vertrouwenspersonen en preventieadviseurs psychosociale aspecten.

Aantal deelnemers: max. 18 personen