Aan de slag met StressBalancer als e-learningtool

Organisatie: 
IDEWE
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Dinsdag 26/02/2019 - 13:30 tot 15:30
Prijs: 
Kosteloos €
Plaats: 
Idewe Gent
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
StressBalancer is een e-learning tool die medewerkers aanleert hoe ze met stress op het werk kunnen omgaan om uitputting en spanningen tussen mensen op het werk te voorkomen.

Stress, pesten op het werk en burn-out zijn veel voorkomende fenomenen binnen hedendaagse organisaties. Maar liefst 32,7% van de Belgische werknemers geeft aan werkgerelateerde stress te ervaren, 11% van de Belgische werknemers geeft aan gepest te worden en 6,6% van de Belgische werknemers krijgt te kampen met een burn-out. StressBalancer werd ontwikkeld met als doel deze cijfers te reduceren.

StressBalancer is een e-learning tool die medewerkers aanleert hoe ze met stress op het werk kunnen omgaan om uitputting en spanningen tussen mensen op het werk te voorkomen. StressBalancer bestaat uit drie stappen:

  • de medewerker krijgt een aantal vragen over zijn/haar werkbeleving en de manier waarop hij/zij omgaat met werkstressoren.
  • de medewerker krijgt een persoonlijk stressprofiel met een overzicht van zijn/haar sterktes en groeipunten met betrekking tot stressmanagement.
  • de medewerker kan kiezen uit diverse oefeningen waarin een aantal tips gegeven worden om op verschillende manieren met stresserende werksituaties om te gaan.

Kom hierover meer te weten tijdens deze infosessie.