Aanvullende vorming preventieadviseur niveau 2

Organisatie: 
Agoria
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Maandag 30/09/2019 - 16:10
Prijs: 
max. € 2.700 €
Plaats: 
AA-Tower
Technologiepark 122
Zwijnaarde 9052
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn
Thema's: 
welzijn op het werk; preventieadviseur;
Bent u op zoek naar een opleiding die u klaarstoomt om de taak van preventieadviseur niveau II op te nemen? Wilt u diepgaande kennis vergaren over welzijn en preventie op het werk? Schrijf in voor onze nieuwe cursus die start op 16 januari 2020.

 

De taken van de preventieadviseur zijn zeer uiteenlopend en vereisen een breed kennispalet. Om als preventieadviseur aan de slag te gaan, is een grondige opleiding dan ook essentieel. Onze opleiding bestaat uit een multidisciplinaire basisvorming, gevolgd door een specialisatiemodule niveau II.

Voldoe aan uw wettelijke verplichtingen!

Ondernemingen vanaf 20 werknemers (industrie met zeer zware risico’s), 50 werknemers (industrie met zware risico’s), 100 werknemers (andere industriële bedrijven) of 200 werknemers (niet-industriële organisaties) moeten over een preventieadviseur niveau 2 beschikken.

Onze opleiding, erkend door de overheid, biedt de beste garantie om die taak in uw onderneming te kunnen opnemen.

Onze troeven

  • We streven ernaar preventieadviseurs op te leiden die hun rol als coach, mentor en adviseur ten volle kunnen spelen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.
  • Onze lesgevers zijn experten in hun vak en staan met beide voeten in de praktijk (preventieadviseurs van bedrijven, ambtenaren van toezicht welzijn op het werk, …).
  • We houden de groep van cursisten klein, wat ons de kans geeft interactief en gericht te werk te gaan en aan de cursist de kans biedt om vragen te stellen.
  • We wisselen theorie en praktijk af, met rollenspellen, bedrijfsbezoeken, praktische en begeleide oefensessies, …
  • Eindwerkbegeleiding via een promotor binnen het gekozen onderwerp.

Voor wie?

Deze cursus is noodzakelijk voor iedereen die de wettelijke taak van preventieadviseur niveau 2 wil uitoefenen. Maar ook bedrijfsleiders, leidinggevenden, productiemanagers, onderhoudstechnici,… die een meer uitgebreide kennis willen opdoen over welzijn en preventie op het werk kunnen bij ons terecht.