Brainbased Safety

Organisatie: 
Kluwer Opleidingen
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Donderdag 04/04/2019 - 09:00 tot 17:30
Prijs: 
787 €
Plaats: 
Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
Berchem 2600
België
BE
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Preventieadviseur psychosociale aspecten, Vertrouwenspersoon
Externe link: 
Brainbased Safety
Veiligheidsgedrag evolueert naar een veiligheidscultuur Als preventieadviseur houdt u in uw bedrijf de vinger aan de pols. U weet alles over de wettelijke verplichtingen rond veiligheid. En geeft zo de voorzet voor procedures, regels en veiligheidsprogramma’s. Wie het succes van die initiatieven bepaalt? Uw mensen en hun veiligheidsgedrag. Deze opleiding toont u hoe u van veiligheid een way of work maakt. En uiteindelijk tot een onwankelbare veiligheidscultuur komt, die door alle personeelsleden wordt gedragen. Veiligheidsgedrag begint bij inzicht De opzet van de opleiding? Het veiligheidsgedrag stimuleren in uw organisatie. Door specifieke gedragspatronen aan te moedigen, creëert u een verstandig veiligheidsgedrag bij uw werknemers. En zorgt u ervoor dat ze het veiligheids-, kwaliteits- of milieuzorgsysteem in uw bedrijf ook echt naleven. De opleiding ‘Gedragsmanagement’ biedt dan ook een antwoord op deze vragen: Wat zien we als gewenst gedrag, en hoe stellen we dat vast? Waarom gedragen uw personeelsleden zich soms niet zoals u wilt? Hoe overtuigt u uw medewerkers om hun gedrag te verbeteren, en hoe meet u die verandering? Tijdens deze intensieve introductieopleiding leert u gedragsmanagement toe te passen in uw bedrijf. U sensibiliseert uw personeelsleden over de risico’s van hun gedrag. Kortom: u bouwt aan een veiligheidscultuur. Bouwstenen van veiligheidsgedrag Kluwer Opleidingen leert u in één dag tijd alles over veiligheidsgedrag en veiligheidscultuur: de voor- en nadelen van hedendaagse gedragsprogramma’s en van brain based safety voorbeelden en oefeningen om de theorie verder uit te werken praktische tips en tricks om toe te passen in uw eigen organisatie Kortom: u krijgt alle informatie om het veiligheidsgedrag van uw werknemers positief te beïnvloeden. Bijscholing voor de preventieadviseur Bent u preventieadviseur? Dan is deze opleiding ideaal voor u. Want ze komt in aanmerking voor de verplichte bijscholing voor de preventieadviseur. (KB 29/01/2013)

Veiligheidsgedrag evolueert naar een veiligheidscultuur

Als preventieadviseur houdt u in uw bedrijf de vinger aan de pols. U weet alles over de wettelijke verplichtingen rond veiligheid. En geeft zo de voorzet voor procedures, regels en veiligheidsprogramma’s. Wie het succes van die initiatieven bepaalt? Uw mensen en hun veiligheidsgedrag. Deze opleiding toont u hoe u van veiligheid een way of work maakt. En uiteindelijk tot een onwankelbare veiligheidscultuur komt, die door alle personeelsleden wordt gedragen.

Veiligheidsgedrag begint bij inzicht

De opzet van de opleiding? Het veiligheidsgedrag stimuleren in uw organisatie. Door specifieke gedragspatronen aan te moedigen, creëert u een verstandig veiligheidsgedrag bij uw werknemers. En zorgt u ervoor dat ze het veiligheids-, kwaliteits- of milieuzorgsysteem in uw bedrijf ook echt naleven.

De opleiding ‘Gedragsmanagement’ biedt dan ook een antwoord op deze vragen:

Wat zien we als gewenst gedrag, en hoe stellen we dat vast?

Waarom gedragen uw personeelsleden zich soms niet zoals u wilt?

Hoe overtuigt u uw medewerkers om hun gedrag te verbeteren, en hoe meet u die verandering?

Tijdens deze intensieve introductieopleiding leert u gedragsmanagement toe te passen in uw bedrijf. U sensibiliseert uw personeelsleden over de risico’s van hun gedrag. Kortom: u bouwt aan een veiligheidscultuur.

Bouwstenen van veiligheidsgedrag

Kluwer Opleidingen leert u in één dag tijd alles over veiligheidsgedrag en veiligheidscultuur:

de voor- en nadelen van hedendaagse gedragsprogramma’s en van brain based safety

voorbeelden en oefeningen om de theorie verder uit te werken

praktische tips en tricks om toe te passen in uw eigen organisatie

Kortom: u krijgt alle informatie om het veiligheidsgedrag van uw werknemers positief te beïnvloeden.

Bijscholing voor de preventieadviseur

Bent u preventieadviseur? Dan is deze opleiding ideaal voor u. Want ze komt in aanmerking voor de verplichte bijscholing voor de preventieadviseur. (KB 29/01/2013)