Certified Human Capital Management®: module Stresscrafting

Organisatie: 
NCOI NV
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Dinsdag 09/03/2021 - 10:00
Prijs: 
1506,00 excl BTW €
Plaats: 
MS TEAMS
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelstellingen Stress wordt vandaag de dag teveel als iets 'negatiefs' en 'ziekmakends en verlammend' gezien, waar maar weinig aan te doen is. Tijdens deze tweedaagse training krijgt u kennis, expertise en de nodige tools waarmee u het gevoel van machteloosheid dat stress meebrengt weet aan te pakken. U ontdekt de neurobiologie van stress en de impact van stress en toxische stress op de hersenen. U leert hoe u negatieve stress omzet naar activerende stress bij uzelf, én bij anderen; en u oefent dit in de praktijk. Kortom: u leert hoe u de negatieve connotatie die rond stress hangt ombuigt naar een opportuniteit.

Digitale opleiding

<p>Omwille van de coronamaatregelen werd deze opleiding gedigitaliseerd. Ze vindt plaats in een online tool. U krijgt een digitaal programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een <span class="underline"><strong>kwalitatief hoogstaande online leerervaring</strong></span>, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een meertalige opleiding.  Er zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers aan deze opleiding.  De opleiding vindt grotendeels in het Engels plaats.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.</p>

De editie van het najaar 2020 werd gedigitaliseerd en vindt plaats in een online tool.  Op basis van de expertise die we de afgelopen maanden hebben opgedaan met betrekking tot het digitaliseren van opleidingen hebben we het programma van deze opleiding volledig geredesigned.  De inhoud blijft dezelfde, maar de pedagogische aanpak is nu digital proof.  We bouwden een programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een kwalitatief hoogstaande online leerervaring, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een tweetalige opleiding.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.

Pluspunten

Interactieve training met cases en good practices.

U keert huiswaarts met een eigen toolbox waarmee u meteen aan de slag kunt.

Onder leiding van de stress- en burn-out experte van België prof. dr. Elke Van Hoof.

Dit traject werd ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Huis voor Veerkracht en onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof. Met dit traject leert u hoe u de laatste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar uw praktijk.:

 

Programma

Het concept 'stress'

Hoe stress inzetten als opportuniteit

De neurobiologie van stress

Verschillende typen stress

Identificatie van negatieve of toxische stress

Het ombuigen van negatieve of toxische stress naar activerende stress

De verschillende stressresponsen: concept, identificatie en opvolging

Het aanleren van de opportuniteiten van stress

Activerende stress in coaching, loopbaanbegeleiding en behandeling: interventies, tips & tricks