Een positieve geest in een gezond lichaam

afbeelding kan niet weergegeven worden
Organisatie: 
Mediwet
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Woensdag 07/10/2020 - 13:00 tot 17:00
Prijs: 
120 €
Plaats: 
Mediwet Gent
Opvoedingstraat 143
Gent 9000
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Andere, Preventieadviseur veiligheid, Preventieadviseur arbeidsgeneesheer, Preventieadviseur psychosociale aspecten, Preventieadviseur ergonoom, Preventieadviseur hygiënist, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn, Syndicaal afgevaardigde, Vertrouwenspersoon, Human Resources
Thema's: 
Gezondheid/ Psychosociaal
Externe link: 
Schrijf u nu in!

Een gezonde werknemer kan beter omgaan met stress en presteert beter. Dat is mooi meegenomen voor elk bedrijf, toch? De privésfeer speelt een rol in dit geheel maar dit wil niet zeggen dat je de struikelblokken op het werk niet kan aanpakken. Hoe kan je meer bewegen wanneer je acht uur aan een bureau zit? Hoe kan je gezond eten terwijl je veel op de baan bent? Of hoe kan je zorgen voor een goede nachtrust tussen vroege en late shiften door? 

Deze opleiding richt zich zowel tot de hiërarchische lijn, HR en preventieadviseurs om het gezonde voorbeeld te geven en om gezondheid bij hun medewerkers te stimuleren, als tot individuele werknemers die de zorg voor hun gezondheid in eigen hand willen nemen.

De opleiding ‘Positieve geest in een gezond lichaam’ omvat vier thema’s: gezonde voeding, beweging, positief denken en werken en slaaphygiëne. We brengen de wetenschappelijke achtergrond in kaart en geven een heleboel tips en adviezen, aangepast volgens de arbeid van de individuele deelnemers.