A-FIRST - Hogere Cursus Brandpreventie – Module 3 : Energie & verwarming risico's (2 dagen - dag 1/2)

A-first
Organisatie: 
A-first
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Dinsdag 12/10/2021 - 09:00 tot 16:30
Prijs: 
255€/dag (exc.BTW) €
Plaats: 
IBIS Hotel
Villalaan 20
Aalst 9300
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
brandveiligheid
Deze cursus, gegeven door experts in hun vakgebied, is bedoeld voor preventieadviseurs, verzekeraars, ambtenaren, experts, ontwerpbureaus, raadgevend ingenieurs, architecten, werfcoördinatoren, enz. Het is een essentiële aanvulling voor iedereen die werkzaam is in de brandpreventiesector. De Hogere Cursus kan gevolgd worden ofwel via een online videoconferentieplatform ofwel ter plaatse in het IBIS hotel te Aalst

Module 3 – Energie (elektriciteit, gas, enz.) en de verwarming risico’s – 2 dagen – 12 en 19 oktober 2021 (9u00 – 16u30)

Tijdens dit deel (dag 1 - 12 oktober 2021) bestuderen deelnemers elektrische risico's. Na een overzicht van de relevante regelgeving en algemene noties van elektriciteit, gaat de cursus in op de gevaren van elektrische energie (verbindingsfout, isolatiefout, enz.).

De deelnemers bekijken vervolgens de tekens en locaties van de elektrische dienst en onderzoeken de laagspannings-aardelektroden (verschillende aardverbindingsschema's). Ze analyseren ook de beveiliging tegen overstroom (stroomonderbrekers, zekeringen, enz.), differentiële bescherming, verschillende gevallen van overspanning op elektrische netwerken (bliksem, enz.).

Deze dag (dag 2 - 19 oktober 2021) staat in het teken van het gebruik van gas en de gevaren daarvan. Deelnemers onderzoeken de verschillende risico's die samenhangen met het gebruik van gas: het risico op ontploffing, vergiftiging en verstikking en het risico op lichamelijk letsel. De module onderzoekt ook de risico's verbonden aan de elektrische installaties van gastoestellen in sanitaire voorzieningen en de afwijkingen van interieurinstallaties.

 

Voor meer inlichtingen : training@afirst.be of 010/47 52 51