Gezondheid op de werkvloer

Organisatie: 
Prebes Coordinatiecentrum ism Gezond Leven
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Dinsdag 26/10/2021 - 09:00
Prijs: 
475 € €
Plaats: 
Hotel Van der Valk
Baarleveldestraat 2
Drongen 9031
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
gezondheid
Je omgeving heeft vaak een grote invloed op je gezondheid. En dit geldt zeker op de werkvloer! Niet alleen de collega's, maar ook de bedrijfscultuur, de fysieke omgeving,... hebben een niet te onderschatten rol op je levensstijl. Als onderneming is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken en een gezondheidsbeleid uit te werken. Je kan werknemers immers helpen fit & gezond te blijven en een positieve & productieve werkomgeving te creëren.

Het programma

Met deze opleiding willen we preventieadviseurs en leidinggevenden ondersteunen in hun rol m.b.t. gezondheid op het werk en de nodige tools aanreiken om een gezondheidsbeleid uit te werken.

 

HET PROGRAMMA *

All rise! Hoe breng je jouw medewerkers in beweging?  

Sta gerust even recht en motiveer je collega’s om hetzelfde te doen. Want als onderneming heb je er alle belang bij om werknemers die veel en lang stilzitten te stimuleren om vaker recht te staan en meer te bewegen. Werknemers die het lange stilzitten beperken en regelmatig onderbreken voelen zich fysiek fitter. Én ze hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Dat tonen we aan met facts en figures. We lichten toe hoe je stapsgewijs een beleid rond minder lang zitten opzet, hoe je er een succes van maakt en welke kant-en-klare materialen je hierbij ondersteunen.

Gezonde voeding? Ook tijdens de werkuren!

Wist je dat zowel je fysieke als sociale omgeving je eetgedrag beïnvloeden? Dus, ook je werkplek? Samen bekijken we hoe je een voedingsbeleid opzet en met welke acties je gezonde voeding promoot. Algemeen, maar ook specifiek in de keuken of cafetaria van je onderneming. Na deze sessie kan je meteen zelf met concrete materialen aan de slag.

Maak komaf met roken op het werk

Dat roken ongezond is, weten we allemaal. Als onderneming kan je je medewerkers ondersteunen en verschillende acties opzetten. Daar wordt iedereen beter van, want een goed rookbeleid is een win-win voor medewerker en onderneming. Ontdek de vele voordelen van een rookbeleid, hoe je het opzet én wat nodig is om er een succes van te maken.