Hoe bedrijven en werknemers te helpen om blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op de werkvloer tegen te gaan - De vitale rol van sector (overkoepelende) organisaties

Organisatie: 
Focal Points van de BENELUX-landen en BusinessEurope
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Woensdag 15/05/2019 - 09:00
Prijs: 
0,00 €
De Focal Points van de BENELUX-landen en BusinessEurope organiseren op donderdag 15 mei 2019 in Brussel deze conferentie.

Tijdens de conferentie worden als warming up enkele inspirerende voorbeelden uit België, Luxemburg en Nederland gepresenteerd. Ook het Europees perspectief zal worden belicht. Dit wordt vervolgd met een
paneldiscussie tussen sociale partners die interactief wordt gevoed uit de zaal. Daarna gaan we in kleine groepen uiteen om in ronde-tafel-gesprekken dieper in te gaan op verschillende onderwerpen, zoals ‘Wat is er nodig om bedrijven te helpen?’, ‘Hoe kunnen sectoren (en anderen) samen optrekken?‘ en ‘Hoe kan ik bijdragen?’ Met een plenair moment en een netwerkborrel wordt de conferentie afgesloten.

 

De conferentie is onderdeel van EU-OSHA’s Healthy Workplaces Campaign 2018-2019 Manage Dangerous Substances en van de Roadmap on Carcinogens.
Simultaanvertaling wordt verzorgd in het Engels, Frans en Nederlands gedurende het plenaire deel.

Deelname aan de conferentie is gratis.