Hoe motiveer je medewerkers om de veiligheidsregels na te leven

Organisatie: 
NCOI NV
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Maandag 11/10/2021 - 12:30 tot 13:30
Prijs: 
€ 115 excl btw €
Plaats: 
Webinar
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
De meeste mensen denken nog steeds dat intrinsieke motivatie de beste is. Intrinsiek gemotiveerd zijn, betekent dat je iets leuk of boeiend vindt. Maar niet alle veiligheidsregels zijn even leuk, noch boeiend. Hoe motiveer je dan je medewerkers om deze regels op te volgen?

Klassieke motivatietheorieen verwijzen  hier naar de ‘carrot and stick method’. Je motiveert je medewerkers via straffen en belonen. Maar heel wat studies tonen aan dat dit niet zo goed werkt. Integendeel, dit kan tot heel wat ontsnappingsgedrag en onethisch werkgedrag leiden. Net zoals een goed uitgewerkt bonussysteem. Ook dit laat mensen niet altijd beter presteren.

Nieuwe inzichten uit de zelfdeterminatie theorie (ZDT) doorprikken deze mythe en tonen aan dat je ook op een goede manier extrinsiek gemotiveerd kan zijn . Dit is belangrijk, want als  preventieadviseur heb je weinig impact  op de intrinsieke motivatie van je medewerkers. Je kan de regels niet ineens leuk of boeiend maken.

De meeste mensen denken ook dat het goed is om ‘sterk’ gemotiveerd te zijn. Ook dit is fout. Je kan heel sterk, maar toch fout gemotiveerd zijn voor iets.

Via de ZDT en haar ABC taal, kan je ervoor zorgen dat medewerkers uw veiligheidsvoorschriften beter naleven en kan je preventief stress en burn-out verlagen.  Leer tijdens dit interactief webinar hoe u dat doet. U ontdekt praktische tips, voorbeelden en real life cases.