Intervisie voor vertrouwenspersonen

afbeelding kan niet weergegeven worden
Organisatie: 
Mediwet
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Vrijdag 24/04/2020 - 09:00 tot 12:30
Prijs: 
180 €
Plaats: 
Mediwet Antwerpen
Adriaan Brouwerstraat 24
Antwerpen 2000
België
BE
Doelgroep: 
Preventieadviseur psychosociale aspecten, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn, Vertrouwenspersoon, Human Resources
Thema's: 
Vertrouwenspersoon
Externe link: 
Schrijf u nu in!

Omschrijving

De Codex over het welzijn op het werk benadrukt opnieuw de noodzaak tot regelmatige intervisiemomenten voor interne vertrouwenspersonen. Elke vertrouwenspersoon dient jaarlijks éénmaal een (halve) dag intervisie te volgen om zijn kennis up-to-date te houden en de specifieke vaardigheden, eigen aan deze rol, te verwerven en onderhouden. Een intervisiemoment is tevens hét moment bij uitstek om in een vertrouwelijk kader ervaringen uit te wisselen en inzichten te verdiepen. 

Dit is een bijscholingsmodule van de basisopleiding voor vertrouwenspersonen.

Inhoud

Deze intervisiemomenten voor vertrouwenspersonen bieden u de kans om, samen met andere vertrouwenspersonen van diverse organisaties, eigen cases te bespreken onder begeleiding van een preventieadviseur psychosociale aspecten van Mediwet. Wettelijke en theoretische kaders worden opgefrist en aangevuld. Actuele thema’s worden besproken en geanalyseerd. Deze intervisie geeft vertrouwenspersonen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en de uitdagingen als vertrouwenspersoon met een open en veerkrachtige blik te (blijven) benaderen.