Lesgeven met de ergotool verplaatsingsvaardigheden

Organisatie: 
IDEWE
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Vrijdag 22/02/2019 - 09:00 tot 16:30
Prijs: 
216 €
Plaats: 
Opleidingscentrum UZ Leuven, Campus Sint-Rafaël
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Andere
Via dit online lesprogramma delen we op een aantrekkelijke en interactieve manier kennis rond ergonomisch werken in de zorg. Het biedt een ondersteuning in een ruim opleidingstraject.

Via dit online lesprogramma delen we op een aantrekkelijke en interactieve manier kennis rond ergonomisch werken in de zorg. Het biedt een ondersteuning in een ruim opleidingstraject. Het lesprogramma is opgebouwd rond 4 pijlers:

  1. Zorg voor jezelf: dan kan je ook goed zorgen voor anderen. De verschillende aspecten van zelfzorg komen aanbod zoals gezonde nachtrust, gezonde veerkracht, gezond bewegen, gezonde voeding, houding en bewegingen, …
  2. Kijk met aandacht: leer de ergonomische risico’s te zien. Door ze te (h)erkennen kan je ze ook aanpakken. Aan de hand van een stappenplan bieden we een leidraad om op een systematische en doelgerichte manier ergonomische risico’s te benaderen.
  3. Werk ergonomisch: 9 herkenbare en reële zorg- en verplaatsingssituaties werden uitgewerkt aan de hand van het stappenplan. We bevinden ons in diverse settings: het ziekenhuis, een woonzorgcentrum en de thuissituatie.
  4. Communiceer: in de zorg werk je in een team: met de zorgvrager maar ook met je collega’s, familie en andere betrokkenen. Goede communicatie is essentieel om te kunnen samenwerken.

Tijdens deze opleidingsdag gaan we heel praktisch te werk met de ergotool. We leren je omgaan met verschillende situaties en zo de tool maximaal in te zetten.