Multidisciplinaire basisvorming - start 15 januari 2019

Organisatie: 
Prevent
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Dinsdag 15/01/2019 - 09:00
Prijs: 
1790 euro (excl 21%) €
Plaats: 
Prevent
Kolonel Begaultlaan 1A
Leuven 3012
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
Arbeidsveiligheid
Deze opleiding dient vooraf aan de specialisaties tot preventieadviseur gevolgd te worden. Voor deze opleiding gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Programma
De multidisciplinaire basisvorming wil de samenwerking tussen de verschillende niveaus en specialisaties van preventieadviseurs bevorderen door deze kennis gezamenlijk te verwerven. Op systematische wijze wordt stilgestaan bij de grondslagen van het preventiebeleid en wordt de specifieke taak van de preventieadviseur uitgediept. De opleiding is praktisch opgevat met vele oefeningen en de bespreking van cases. Het uitwerken en de presentatie van één algemene case (taakopdracht) met een kleine groep vormt de afsluiting van deze opleiding. De voorbereidingstijd van de opdracht is grotendeels binnen de opleidingsuren voorzien.

Reglementaire invullingen
Het volledige programma is conform de wettelijke bepalingen. De multidisciplinaire basisvorming voor preventieadviseurs telt de wettelijk voorziene 120 uren of 18 dagen waarvan 16 contactdagen.

Eindevaluatie
De eindevaluatie is voorzien in juni 2019. De eindevaluatie bestaat uit een theoretisch examen. Het resultaat van de groepsopdracht wordt procentueel opgenomen in de eindbeoordeling.

Praktisch
Deze opleiding start op 15 januari 2019, de lessen gaan elke dinsdag door tot juni 2019 van 9.00 tot 16.30u. De lessen gaan door in het bedrijvencentrum Hyphen-One te Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 (vijfde verdieping bij Prevent) op 10 min. wandelafstand van het station. 

Prijs
€ 1.790,00 (excl. 21% btw) met inbegrip van digitale cursusteksten, broodjeslunch, koffie en thee, de eindevaluatie en feestelijke proclamatie. Deelnemers genieten gedurende de opleiding van een PreventEssentials abonnement - onbeperkt toegang tot www.prevent.be en de elektronische nieuwsbrief PreventMail (waarde € 645) - en het PreventLex abonnement met online wetteksten mbt preventie (waarde € 1.045). 

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor educatief verlof.