Multidisciplinaire basisvorming ter voorbereiding van de specialisaties tot preventieadviseur

Multidisciplinaire basisvorming ter voorbereiding van de specialisaties tot preventieadviseur - Amelior
Organisatie: 
Amelior vzw
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Woensdag 16/01/2019 - 09:00
Prijs: 
Vanaf 1165 €
Plaats: 
Amelior
Beneluxpark 1
Kortrijk 8500
België
50° 47' 59.0712" N, 3° 17' 0.5244" E
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
veiligheid
IN SAMENWERKING MET HOWEST (ONDERDEEL VAN AUGENT) Deze multidisciplinaire basisvormingsopleiding is bedoeld voor wie als Preventieadviseur Niveau I of Niveau II aan de slag wil gaan en daartoe het wettelijke opleidingsniveau (Niveau I of Niveau II) moet behalen. Amelior biedt elke cursist die zich inschrijft eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een extra naslagwerk, inbegrepen in het cursusgeld. U kiest ofwel voor het handboek 'Welzijn op het Werk' van het Provinciaal Veiligheidsinstituut (Antwerpen) of voor het 'Preventiezakboekje voor welzijn op het werk' uitgegeven door Kluwer. De opleiding voldoet aan het Codex Welzijn op het Werk en komt in aanmerking voor educatief verlof.

WAAROM AMELIOR-HOWEST?
Amelior vzw is opgericht door een managers die hun passie voor veiligheids- en kwaliteitsmanagement wilden delen met het bedrijfsleven. Ondertussen is dit uitgemond in een professionele organisatie die reeds decennia ten dienste staat van het bedrijfsleven. Voor de preventieadviseur-opleidingen gaat Amelior de samenwerking aan met Howest. Amelior en Hogeschool West-Vlaanderen bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Niveau 1 aan in West-Vlaanderen.

VOOR WIE?
Deze opleiding is onontbeerlijk voor iedereen die een degelijke basiskennis van het preventiegebeuren wil verwerven. Deze module is bedoeld voor alle toekomstige preventieadviseurs, ongeacht de specialisatie.

TOELATINGSVOORWAARDEN
Voor deze multidisciplinaire basismodule gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor hoger onderwijs. Wel wordt minimum een diploma van secundair onderwijs gevraagd.

PROGRAMMA

De leerdoelstellingen opgenomen in de Codex Welzijn op het Werk werden systematisch getoetst en geïmplementeerd binnen een logisch gestructureerde opbouw van de cursus.

  • In deze eerste module ligt de nadruk op een globale, coherente, interdisciplinaire en wetenschappelijke aanpak. Het belang van communicatie en coaching wordt naar voor geschoven. Basiskennis en –principes worden voorgesteld en er wordt een introductie gegeven over de welzijnsdomeinen.
  • De lessen worden op zeer praktische wijze gegeven: theoretische lessen worden aangevuld met oefeningen en cases en een aantal bedrijfsbezoeken.
  • De opleiding omvat één opdracht: het schrijven van een paper betreffende de initiële doorlichting van het huidige preventiebeleid binnen de eigen organisatie. Op het einde van deze module krijgt u ook de gelegenheid deze paper aan een jury voor te stellen.