Opslag gevaarlijke producten volgens Vlarem

Organisatie: 
NCOI Learning
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Donderdag 28/10/2021 - 13:30 tot 17:30
Prijs: 
324 €
Plaats: 
Virtual Classroom Online
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
De sectorale voorwaarden van VLAREM II die de opslag en het gebruik van gevaarlijke producten regelen, bevatten heel wat gedetailleerde voorschriften, maar bij de toepassing ervan worden bedrijven toch vaak geconfronteerd met vragen: Hoe moet ik het verplichte register van de opgeslagen hoeveelheden opbouwen? Waar moet ik op letten in de rapporten van de periodieke onderzoeken van opslagtanks? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de nieuwe scheidingsafstanden? Tijdens deze praktijkgerichte halve dag ontdek je de visie over de opslag van gevaarlijke producten door de bril van de milieuconsultant/VR-deskundige en van de toezichthouder op deze vragen.

Doelstellingen

Met deze praktijkgerichte opleiding krijg je een antwoord op vragen die leven bij bedrijven uit diverse sectoren die kleine of grotere hoeveelheden gevaarlijke producten opslaan en/of gebruiken. Je leert hoe je een bezoek van een toezichthouder voorbereidt en ontdekt welke vragen je mag verwachten bij een bezoek van de milieu-inspecteur.

Je krijgt enkele lessen uit:

incidenten of onveilige situaties

de praktijk met het nieuwe systeem voor de 'oranje' keuringen

knelpunten bij de indeling van gevaarlijke stoffen en het beheer van SDS’en

 ...

Als de volgende VLAREM-trein nieuwigheden in petto heeft met betrekking tot gevaarlijke producten, kom je die hier ook meteen te weten, in avant-première. Ten slotte geeft een VR-deskundige zijn ervaringen met de veranderingen die Seveso III (met onder meer de nieuwe drempels uit de bijlage I) teweeg heeft gebracht. Ook de nieuwe werkwijze met OVR’s in de nieuwe omgevingsvergunningsprocedure komt kort aan bod.

Na het volgen van deze opleiding:

Ken je de allerlaatste nieuwigheden en regels met betrekking tot gevaarlijke producten

Ken je de visie van de toezichthouder met betrekking tot veel voorkomende problemen en moeilijkheden

Weet je hoe je een milieu-inspectie voorbereidt

Ken je de antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot de opslag van gevaarlijke stoffen