Preventiebeleid in de houtsector: een praktische aanpak

Organisatie: 
Provinciaal comité van Vlaams-Brabant voor de bevordering van de arbeid i.s.m. Woodwize, Wood.be, het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en de FOD WASO
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 07/11/2019 - 19:00 tot 21:00
Prijs: 
0,00 €
Plaats: 
PIVO Asse
Poverstraat 75
ASSE 1731
België
BE
Thema's: 
Preventiebeleid houtsector
Externe link: 
INSCHRIJVEN
Het Provinciaal Comité van Vlaams-Brabant ter Bevordering van de Arbeid organiseert op donderdagavond 7 november 2019 een infoavond van, en voor, de houtsector. Samen met de partners Woodwize, Wood.be, het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en de FOD WASO worden de verschillende aspecten van een degelijk preventiebeleid onder de aandacht gebracht.

Hoe vergaat het onze sector m.b.t. arbeidsongevallen en beroepsziektes? Wat zijn de grootste hindernissen om tot een vruchtbaar preventiebeleid te komen in uw organisatie? Welke instanties kunnen ons helpen? Welke tools staan ter beschikking? 

Programma

  • 18.00 uur: Onthaal met koffie en broodjes
  • 19.00 uur: Voorstelling van de houtsector: analyse van de ongevallen en Beroepsziekten (Stefan Hinnekens - consulent Woodwize)
  • 19.20 uur:  Wettelijke omkadering en verwachtingen van TWW (arbeidsinspectie): “Een inspectiebezoek, wat nu?”

                  Hoe de OiRA-tool ondernemingen kan ondersteunen in hun Preventiebeleid. (Niels Vangeel - sociaal inspecteur TWW)

  • 19.50 uur:  Praktijkvoorbeelden uit de sector: wat zijn de belangrijkste risico’s en de mogelijke preventiemaatregelen? De OiRA tool: een uitgelezen hulpmiddel (Marina Dhondt – H&S consultant Wood.be)
  • 20.30 uur: Mogelijkheid tot vraagstelling
  • 21.00 uur: Netwerkmoment
  • 21.45 uur: Einde infoavond

Doelgroep
Je bent zaakvoerder, leidinggevende, preventieadviseur, technisch adviseur of leerkracht? Wij nodigen je van harte uit op deze bijeenkomst om te ontdekken hoever je reeds staat met jouw preventiebeleid, of om te ontdekken hoe je er eenvoudig mee kan starten!

Inlichtingen
Provinciaal comité van Vlaams-Brabant voor de bevordering van de arbeid
Poverstraat 75 - 1731 Asse
Contact: chris.brichau@vlaamsbrabant.be
Tel.: 02 454 82 89