Problematiek Chroom 6 bij laswerkzaamheden en aansluitend verkiezing preventieadviseur van het jaar

Organisatie: 
Agoria
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 18/11/2021 - 15:30 tot 18:00
Prijs: 
0,00 €
Plaats: 
Online
België
BE
Externe link: 
INSCHRIJVEN
Chroom 6 wordt als element in verschillend industrieën gebruikt gelet het duurzaam en beschermend karakter. Zo wordt Chroom 6 door zijn sterkte corrosiewerende eigenschappen toegevoegd aan grondverven (primers), waarover een topcoating wordt aangebracht. Deze techniek wordt dan ook toegepast als grondverf in allerhande industriële toepassingen Echter studiën hebben bewezen dat door haar toxiciteit dit problemen veroorzaakt voor gezondheid en milieu. Naast toepassingen ook in de metaalsector dienen bij laswerkzaamheden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen te worden. Het seminarie heeft dan ook tot doel de bedrijfswereld te sensibiliseren omtrent de gevaren en tips en tricks mee te geven omtrent mogelijke beschermingsmaatregelen of alternatieve oplossingen.

Programma

15.30 - 15.40: Inleiding door Geert De Prez, Lead expert Wellbeing & Prevention Agoria

15.40 - 16.10: Een zicht op de beroepsziekten door Joeri Luts, Adviseur Afdeling Risicobepaling en Labo, Fedris

16.10 - 16.40: Hoe Chroom 6 verzoenen met de arbeidshygiëne door Christel Swinnen, Afdelingshoofd Arbeidshygiëne en Toxicologie, CLB

16.40 - 17.10: De visie van de inspectie door Aline Demortier, Sociaal Inspecteur, Controle van het welzijn op het werk - Direction du HainautCase NMBS Technics (Joris Bertens, Manager Safety & Environment)

17.10 - 17.20: Case: hoe Chroom 6 aangepakt? door Joris Bertens, Manager Safety & Environment bij NMBS

17.20 - 17.30: Alternatief chroom 6 (TBC)

17.30 - 17.45: Uitreiking Award Preventieadviseur van het jaar

Het seminarie wordt vervolgd door de uitreiking van de award preventieadviseur van het jaar  2021

De preventieadviseur actief bij een opdrachtgever , die veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel draagt, ook naar contractoren toe verdient dan ook een pluim! 

Reeds voor de 12de maal wordt de uitreiking georganiseerd en telkens hebben ze bewezen dat hun inspanningen op het vlak van veiligheid en welzijn bijdragen tot het imago en tot een positief eindresultaat van het welzijn in de onderneming. De wedstrijd heeft intussen een plaats verworven bij de preventieadviseurs zowel in de industrie als in de publieke instellingen. 

 

En de winnaar van de editie 2021 wordt……

Doelgroep

Bedrijven die laswerkzaamheden uitvoeren alsook aanverwante opdrachtgevers zoals chemie, bouw,….

Doelpubliek

Preventieadviseurs, milieu-experts, productieverantwoordelijken,….