Als preventieadviseur moet u advies geven over elektrische installaties en over de indienststelling van hoog- en/of laagspanningsinstallaties. Hebt u vandaag voldoende bagage over elektriciteit om een gefundeerd advies te geven?
Deze opleiding vertaalt het AREI naar uw praktijk. Op basis van een zeer gedetailleerd praktijkvoorbeeld ontdekt u alle aspecten die onmisbaar zijn om advies te geven over elektrische installaties en bij de indienststelling van installaties.
Na deze opleiding:
kent u de wetgeving die van toepassing is op de indienststellingen van installaties.
vertaalt u de basisbegrippen van het AREI moeiteloos naar uw praktijk.
weet u welke documenten en keuringsverslagen u verplicht moet bijhouden en hoe lang.
ontdekt u de gevaren, de risico’s en de te nemen preventiemaatregelen bij elektrische installaties.
Programma
Van aanvraag tot definitieve indienststelling van een hoog- en laagspanningsinstallatie:
Risicoanalyse en indienststelling
Verschillende soorten van oude en nieuwe laag- en hoogspanningsinstallaties
Gevaren, risico's en oplossingen
De noodzakelijke PBM (persoonlijke beschermmiddelen), CPM (Critical Path Method) en gereedschappen inclusief hun specificaties, normen en voorbeelden, het lock-out/tag-out- of LOTO-principe, noodzakelijke opleiding, toelichting BA4-BA5, werkvergunning, terbeschikkingstelling, …
De indienststellingen van installaties gekoppeld aan het jaaractieplan, maandverslag, opleidingen, sensibiliseringsacties, technische fiches, …
De correcte procedure voor indienststellingen van installaties en de verankering van die procedure in het bedrijfsproces