Safety secured? Het grote BeNe-onderzoek naar 5 hefbomen voor veiligheid en welzijn op de werkvloer

Organisatie: 
Safetysummit
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Woensdag 28/04/2021 - 11:30 tot 13:00
Prijs: 
0,00 €
Externe link: 
INSCHRIJVEN
Maar liefst 1169 veiligheids- en welzijnsdeskundigen uit België en Nederland werden gepolst over hun veiligheids- en welzijnsbeleid, hun veranderende rol en de impact van COVID-19 op de toekomst van het preventiebeleid. Het voorbije jaar was voor hen een periode vol nieuwe situaties, met een snel wijzigende regelgeving en een groeiende verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het welzijn van medewerkers, leveranciers en bezoekers.

Tijdens de webinar licht  Karolien van Nunen (onderzoeker en docent veiligheidswetenschappen aan de UAntwerpen en TU Delft) de resultaten toe van het grootschalige onderzoek. Bovendien gaat ze in discussie met andere experts in veiligheid en welzijn op de werkvloer.

Programma

11:30-12:10 - Panelgesprek met Raf D’haen (Aquafin), Anouk Lagae (Accent jobs) Kris De Meester (VBO), Kees Roelofs (NVVK) en Karolien van Nunen

12:10-12:20 - Pauze

12:20-13:00 - Panelgesprek met Elke Van Hoof (VUB, Huis van Veerkracht), Edelhart Kempeneers (Attentia), Kris De Meester, Kees Roelofs en Karolien Van Nunen

Moderator: Tom Van Thienen

Deze unieke en sectorbreed gedragen studie is dé referentie voor iedereen die betrokken is bij veiligheid en welzijn op het werk. Karolien van Nunen belicht opmerkelijke trends, gaat in op welke prioriteiten het werkveld naar voren schuift, bespreekt significante verschillen tussen sectoren en inventariseert de impact van COVID-19 op de werkzaamheden van de preventiedienst. U kunt op twee manieren kennismaken met deze inzichten: via de Whitepaper en via de webinar.