studieavond rond het thema 'Bouwplaatsinrichting'

Organisatie: 
Provinciaal comité Oost-Vlaanderen voor de bevordering van de arbeid i.s.m. constructiv, Confederatie Bouw, Bouwunie en Prebes Oost-Vl.
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Donderdag 10/10/2019 - 18:00 tot 21:00
Prijs: 
gratis €
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
De bouwplaats planmatige en veilig ingericht= klaar voor een veilig project!
Al van tijdens de ontwerp- en voorbereidingsfase denken de betrokken partijen best na over de bouwplaatsinrichting. Echter de effectieve planning en de verwezenlijking ervan behoren tot de uitdagingen van de aannemer. En in dit geval biedt een gedegen planning en inrichting niet alleen een vooruitzicht op veiligheid doch ook op welbevinden en efficiëntie. Veilige door- en toegangen, een geschikte plaats om te eten/te vergaderen, vlot bereikbare laad- en losplaatsen, opslag bouwmaterialen, verlichting .... De praktijk leert ons dat het inrichten van een bouwplaats niet altijd een 'makkie' is. Hoe plan ik dit? Met welke praktische aspecten dien ik rekening te houden? Wat zijn de verplichtingen ons opgelegd door de betrokken overheden? Wat met de 'kleinere' bouwplaatsen

18u00: Onthaal met broodjes

18u30: Verwelkoming (Riet Gillis en afgevaardigde voorzitter PCBA Oost-Vlaanderen)

18u40: Planmatige aanpak van de bouwplaatsinrichting - Wettelijk kader (Tom Vermeersch, FOD WASO - TWW Oost-Vlaanderen

19u20: Bouwplaatsinrichting: voordelen van een goed praktijkvoorbeeld - overzichtsplan van de bouwplaats (Jan Brain, werfleider Antwerpse Bouwwerken NV, Antwerpen)

20u00: Bowplaatsinrichting op kleine bouwplaatsen. Goede afspraken en praktische voorbeelden (Danny Van Overmeire, welzijnsadviseur Constructiv)

20u40: Vraagstelling

21u00: Einde

 

Moderator: Peter Blomme, bestuurslid Prebes Oost-Vlaanderen en lid van het provinciaal comité Oost-Vlaanderen voor de bevordering van de arbeid

 

Plaats: PAC Het Zuid (Auditorium De Schelde), W. Wilsonplein 2 te Gent