Studienamiddag Oira Bouw

Organisatie: 
Provinciaal Comité Vlaams-Brabant
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Vrijdag 29/10/2021 - 13:00 tot 16:30
Prijs: 
Gratis €
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Thema's: 
bouw
Externe link: 
Schrijf je hier in
Wat is de bouwsector en hoe vergaat het arbeidsongevallen en beroepsziektes? Wat zijn de grootste hindernissen om tot een vruchtbaar preventiebeleid te komen? Welke instanties kunnen ons helpen? Welke tools staan ter beschikking? ... Op deze en veel andere vragen komt u ongetwijfeld het antwoord te horen tijdens deze praktisch gerichte studienamiddag. We gaan dieper in op de OiRA Bouw. OIRA staat voor Online interactive Risk Assessment. Het is een op het web gebaseerde tool om risicoanalyses op het gebied van gezondheid en veiligheid op uw werkplek uit te voeren. De tool is in eerste instantie opgezet voor kleinere ondernemingen om deze te ondersteunen bij het analyseren van risico’s op de werkplek en te helpen om de risicoanalyse te documenteren en een op de vereisten van de ondernemingen toegesneden actieplan op te stellen.

PROGRAMMA

13.00 uur: Onthaal

13.30 uur: Voorstelling van de bouwsector met cijfers van arbeidsongevallen en beroepsziekten (Geert Ramaekers, Directeur Vlaanderen Constructiv)

14.15 uur: De wettelijke omkadering en de verwachtingen van het TWW; “Een inspectiebezoek, wat nu?” (Bart Vandevenne - TWW)

15.00 uur: Pauze

15.30 uur: Hoe kan de OiRA-tool ondernemingen ondersteunen in hun preventiebeleid, een praktijkvoorbeeld (Kristof Nolmans - Constructiv).

16.15 uur: Vragen

16.30 uur: Einde

DOELGROEP
Je bent zaakvoerder, leidinggevende, preventieadviseur, technisch adviseur of leerkracht? Wij nodigen je van harte uit op deze bijeenkomst om te ontdekken hoever je reeds staat met jouw preventiebeleid, of om te ontdekken hoe je er eenvoudig mee kan starten!

WAAR EN WANNEER?

  • Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, Leuven
  • Vrijdag 29 oktober 2021 van 13.00 tot 16.30 uur  

Deelname is gratis.