Supervisie vertrouwenspersoon: bespreking van cases

Organisatie: 
NCOI Learning
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Dinsdag 19/10/2021 - 14:00 tot 17:30
Prijs: 
324 €
Plaats: 
Virtual Classroom Online
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Deze supervisie is een echt klankbord voor vertrouwenspersonen die worstelen met een actueel dossier. De focus ligt op het bespreken van je eigen cases. Sinds 1 september 2014 (wet 28/02/2014 betreffende de psychosociale risico’s) moeten de vertrouwenspersonen minimaal jaarlijks een supervisie volgen die toelaat hun kennis, competenties en vaardigheden verder aan te scherpen. Ook reflectie over eigen dossiers en ervaringsuitwisseling gelden als een volwaardige supervisie. Scherp je vaardigheden en kennis dus aan via deze supervisie en leer bij via ervaringsuitwisseling met andere vertrouwenspersonen en de docent.

Doelstellingen

In een eerste fase ontdek je verschillende methodes om antwoorden op complexe vragen uit je dossier(s) te formuleren. In een tweede fase vertaal je de aangeleerde methodes naar de praktijk. Je krijgt feedback van de docent en andere deelnemers over je aanpak, je geeft ook constructieve input aan de andere deelnemende vertrouwenspersonen.

Deze ervaringsuitwisseling tilt je kennis naar een hoger niveau en biedt praktische tips en trucs om je dossiers in de toekomst met meer kennis van zaken aan te pakken.