Veilig transporteren van ladingen en kantelen voorkomen (ladingzekerheid)

Organisatie: 
Prebes vzw
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Dinsdag 15/10/2019 - 13:00
Prijs: 
280 €
Plaats: 
Link 21
Welvaartstraat 14
Herentals 2200
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Andere, Preventieadviseur veiligheid, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn
Thema's: 
Arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid
Vervoer jij materialen over de openbare weg of het bedrijfsterrein? Wil je graag duidelijkheid in de regel- en wetgeving van ladingzekering? En heb je nood aan tips om het kantelen van ladingen te voorkomen?

DOELGROEP

Preventieadviseurs van bedrijven waar regelmatig materialen over de openbare weg of over het bedrijfsterrein verplaatst worden door middel van transportmiddelen.

Dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van het verlies van ladingen op onze wegen. De economische schade veroorzaakt door deze incidenten, o.a. files, schade aan goederen, schade aan vrachtwagen, menselijk leed, ... kunnen hoog oplopen. Niet enkel de transportfirma, maar ook de verzender en de belader van de goederen moeten hun verantwoordelijkheid nemen in het correct en degelijk stuwen van de ladingen voor het vertrek.

Deze opleiding brengt duidelijkheid in deze problematiek waarbij deskundigen, de kennis en de vaardigheden van de preventieadviseurs verhogen. De taken die de preventieadviseur hier kan opnemen, worden je bijgebracht.

HET PROGRAMMA

  • Regel- en wetgeving ladingzekering
  • Definities en basisprincipes
  • Natuurlijke krachten
  • Krachten bij wegtransport
  • Kantelen van lading voorkomen