Veranker en borg uw veiligheidscultuur conform ISO 45001

Organisatie: 
Kluwer Opleidingen
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Donderdag 13/06/2019 - 09:00 tot 17:30
Prijs: 
622 €
Plaats: 
3Hoog
Mechelsevest 90
Leuven 3000
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Preventieadviseur psychosociale aspecten
De ISO 45001 vervangt binnenkort de OHSAS. Deze nieuwe ISO norm vraagt een nieuwe en andere invulling van de veiligheidsgedrag- en veiligheidscultuuraanpak. Vanuit de norm moet u meer focussen op leiderschap, gedrag, werknemersparticipatie en de koppeling tussen de veiligheidsregels en de context van de organisatie. Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u leiderschap, veiligheidscultuur en werknemersparticipatie vorm geeft volgens de nieuwe ISO 45001. U leert hoe u deze focus implementeert en een buy-in creëert rond gedragsverandering.

De ISO 45001 vervangt binnenkort de OHSAS. Deze nieuwe ISO norm vraagt een nieuwe en andere invulling van de veiligheidsgedrag- en veiligheidscultuuraanpak. Vanuit de norm moet u meer focussen op leiderschap, gedrag, werknemersparticipatie en de koppeling tussen de veiligheidsregels en de context van de organisatie.

Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u leiderschap, veiligheidscultuur en werknemersparticipatie vorm geeft volgens de nieuwe ISO 45001. U leert hoe u deze focus implementeert en een buy-in creëert rond gedragsverandering.

Pluspunten

Uw docenten zijn experten in de materie van veiligheidscultuur en managementsystemen.

U krijgt concrete tips waarmee u uw huidige veiligheidscultuur aanpakt met betrekking tot gedrag, leiderschap en motivatie

U krijgt de kans om aan uw eigen case te werken.