Verzuim en re-integratie: van beleid tot praktijk

afbeelding kan niet weergegeven worden
Organisatie: 
Mediwet
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Vrijdag 03/04/2020 - 09:00 tot 12:00
Prijs: 
180 €
Plaats: 
Mediwet Antwerpen
Adriaan Brouwerstraat 24
Antwerpen 2000
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Preventieadviseur arbeidsgeneesheer, Preventieadviseur psychosociale aspecten, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn, Vertrouwenspersoon, Human Resources
Thema's: 
re-integratie
Externe link: 
Schrijf u nu in!

Het opzetten van een verzuim- en re-integratiebeleid vergt een aanpak op drie niveaus:

  • Primaire preventie: hoe voorkomen dat werknemers uitvallen?
  • Drempelverhogend: welke principes zijn van belang om absenteïsme tegen te gaan?
  • Drempelverlagend: welke concrete stappen zijn er mogelijk en bieden de beste kansen op een vlotte re-integratie van de medewerker?

Binnen elk van deze niveaus, helpen we u in deze opleiding graag op weg. We werken richting een concreet verzuim- en re-integratiebeleid waarover tot consensus kan worden gekomen bij de diverse betrokken partijen binnen uw organisatie (HR, vakorganisaties, leden van het CPBW, hiërarchische lijn, arbeidsarts,...). 

We staan ook stil bij de manier waarop u als leidinggevende/preventieadviseur/HR-manager in de praktijk omgaat met absenteïsme bij uw medewerkers. We werken naar een aanpak volgens fase van afwezigheid: voorafgaand aan de afwezigheid, melding van afwezigheid, tijdens de afwezigheid,… en staan stil bij concrete handvaten die ondersteunend kunnen werken in elk van deze fasen.