Webinar: ‘Artificiële intelligentie en welzijn’

Organisatie: 
Agoria
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 26/11/2020 - 15:00 tot 17:15
Prijs: 
0,00 €
Thema's: 
webinar
Externe link: 
INSCHRIJVEN
Welke technologieën en trends hebben een impact op de veiligheid op werven en wat kunnen ze concreet betekenen voor uw bedrijf? Exoskelets, virtual reality, artificial intelligence-toepassingen voor het opvolgen van de wetgeving of de berekening van risicoanalyses… de technologische innovatie staat niet stil. Hoe kijken opdrachtgevers en contractors tegen deze ontwikkelingen aan?
  • Welke innovaties zullen een belangrijke impact krijgen bij het uitvoeren van wettelijke inspecties (vermijden van risico’s), het definitief herstellen van tijdelijke reparaties of de implementatie van nieuwe en vooruitstrevende veiligheidsmaatregelen?
  • Welke concrete meerwaarde bieden ze op het terrein, zowel op het vlak van veiligheid en efficiëntie als op het vlak van kostprijs?

Tijdens ons webinar ‘Artificiële intelligentie en welzijn’ wordt u uitgedaagd om samen met experts over die vragen na te denken en in dialoog te gaan.

Daarnaast vindt voor de twaalfde keer ook de verkiezing van de  Preventieadviseur van het Jaar plaats. Traditioneel wordt de preventieadviseur verkozen bij een opdrachtgever, maar deze keer zullen de opdrachtgevers een contractor belonen. De opdrachtgevers zullen dus die onderneming belonen die zich het meest inzet voor de veiligheid van haar eigen werknemers en deze van de opdrachtgevers.

Programma 

15.00 Verwelkoming  door Geert De Prez van Agoria

15.10 Keynote speaker: Brubotics, door Prof. Dr. Kevin De Pauw van Exoskeletons

15.40 Beeldherkenning, door Robin Wauters, Directeur Innovatie van Arcadis

16.00 L’intelligence émotionelle, door Maryse Colson, Communication Manager van Eura Nova

16.20 Opvolging van wetgeving en risicoscores, door  Nicolas Deruytter, CEO van ML6

16.40 Hoe kijkt de overheid naar technologische innovaties? TBC

16.55 Conclusie

17.00 Uitreiking award ‘Preventieadviseur van het jaar 2020’

17.15 Einde

Dit webinar is tweetalig Nederlands/Frans. Iedere spreker spreekt zijn moedertaal.