1. De bescherming van de werknemer, het publiek, de patiënt en het leefmilieu tegen ioniserende straling vergt een multidisciplinaire aanpak en een zeer goede kennis van het kader in wet- en regelgeving.

  Doelstellingen

  Dit webinar brengt een overzicht van de laatste updates in wet- en regelgeving in stralingsbescherming in België, en is bedoeld om professionals wegwijs te maken in de specifieke terminologie, de actoren en referenties. Het geeft een goed uitgangspunt om op efficiënte manier de basisprincipes te vatten en referenties te kunnen raadplegen.

 2. In realiteit wordt er niet zoveel alcohol en andere drugs gebruikt op de werkvloer zelf, eerder net voor de aanvang van het werk, tijdens de lunch, aansluitend op het werk en tijdens speciale gelegenheden op het werk.
  Hse- en hr-professionals zijn actoren die een rol hebben bij de aanmaak en uitvoering van een alcohol- en drugbeleid. Dit webinar geeft een aantal handvaten om daar efficiënt mee aan de slag te gaan.

 3. Risico-, stakeholder- en compliancemanagement helpen een organisatie om strategie en beleid te bepalen en dit te vertalen naar de juiste operationele activiteiten en een beheerste bedrijfsvoering.
  In mei 2021 is 'de nieuwe HLS' gepubliceerd, de Harmonized Structure (HS). Deze 'HS' wordt in alle nieuwe en toekomstige ISO-managementsysteemnormen opgenomen.
  Vanaf nu zou het in de theorie een makkie moeten worden om de meest voorkomende managementsystemen eenvoudig in elkaar te verweven.

 4. Wanneer een werknemer je toevertrouwt dat de gedragingen van ander op de werkvloer niet door de beugel kunnen, weet jij dan hoe gepast te reageren?
  Welk advies geef je, wie is verantwoordelijk voor wat, wat zijn de interne en externe actiemiddelen, wat is de recente rechtspraak...?
  In dit webinar de antwoorden!

  Doelstellingen

  Na dit webinar ken je:

 5. Tijdens deze webinar wordt dieper ingegaan op de aandachtspunten die een preventieadviseur moet weten in het kader van de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EG.

  Jullie krijgen een antwoord op onder andere volgende vragen:

 6. Omwille van de COVID-19 crisis hebben heel wat werknemers en organisaties zich noodgedwongen anders moeten gaan organiseren dan voorheen. Telewerken is nu niet meer weg te denken uit het huidige organisatiebeleid.

 7. Het Provinciaal comité Oost-Vlaanderen voor de bevordering van de arbeid en Prebes Oost-Vlaanderen organiseren op vrijdag 25 maart 2022 een studienamiddag met als thema 'Anders Werken/Telewerk'.

 8. Wat doe je wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met een ingrijpend verlies? Vaak zitten zowel de medewerker zelf als de collega's met heel wat vragen.

  Mogen we de collega contacteren? Moeten we ernaar vragen, of net niet? Waar moet rekening mee gehouden worden?
  In deze opleiding krijg je handvaten aangereikt voor het omgaan met rouw op de werkplek.

Abonneer op Online