Preventieadviseur Psychosociale Aspecten

Slaagt u er niet in de psychosociale risico's in kaart te brengen en te beheersen? Tasten pesten, ongewenst seksueel gedrag of geweld het welzijn van uw collega's aan? Dreigt u goede medewerkers te verliezen doordat uw welzijnsbeleid nog niet zo performant is zoals u zou willen? Wilt een duurzaam personeelsbeleid, gestoeld op welzijn en preventie, op poten zetten?

Zoekt u naast hands-on tips & tricks ook een wetenschappelijke onderbouw en de nodige theoretische kennis? Zoekt u een opleiding die net dat tikkeltje verder gaat?

Dan is deze opleiding tot preventieadviseur psychosociale risico's een must voor u. Amelior werkt met een gelimiteerde groep cursisten voor deze opleiding zo wordt er maximaal ingezet op het uitwisselen van ervaringen en kennis.

Waarom Amelior kiezen?

  • Naast de wetgeving en de praktische implementatie ervan wordt er eveneens gefocust op de interactie met externe diensten en HR. Preventie is geen eiland, in deze opleiding wordt elke problematiek multidisciplinair benaderd.
  • Amelior verlaat de plat gewandelde paden en tracht steeds te innoveren. Zo wordt een professionele acteur ingeschakeld om u helemaal klaar te stomen voor bemiddelingsgesprekken in conflictsituaties.
  • Deze opleiding is erkend binnen het kader van het Vlaamse Opleidingsverlof. Hierdoor krijgt uw werkgever een deel loon terugbetaald voor de uren die u in de les doorbrengt.
  • De docenten zijn stuk voor stuk experten binnen hun vakgebied die een wetenschappelijke achtergrond combineren met dagdagelijkse praktijkervaring.
  • Via MS Teams bieden we cursisten een digitaal leerplatform aan. Daarnaast kunt u rekenen op een persoonlijke ondersteuning op maat door de collega's van Amelior tijdens het volledige opleidingstraject.
  • Amelior en Hogeschool West-Vlaanderen bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Psychosociale Aspecten aan in West-Vlaanderen. Howest maakt deel uit van de Associatie Universiteit Gent.
  • Deze opleiding wordt op regelmatige basis geauditeerd door de FOD WASO en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
  • Als cursist van dit opleidingstraject krijgt u gratis toegang tot onze bibliotheek met meer dan 1.400 boeken, naslagwerken en vaktijdschriften.