EXPO "Unpaid Public Art Proposals" Intvis

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert van 12 juli tot 12 oktober 2023 de expo “Unpaid Public Art Proposals” van Intvis. De expo is toegankelijk van maandag tot vrijdag van 8 u. tot 18 u. en tijdens het weekend op aanvraag.

“Een beetje een publieke aanklacht, zo zou je het kunnen vertalen. Zolang kunstenaars niet betaald worden om onderzoek te doen naar de lokale context, zal street art verder verglijden naar irrelevante stillevens van vlinders, vosjes en andere dode dieren.

Het dichten van de drempel tussen kunst en de burger is wat Intvis drijft. Hij identificeert zichzelf als contextueel kunstenaar, de context van een plek is zijn vertrekpunt. Hij verzamelt het liefst lokaal menselijke verhalen. Van de architectuur verzamelt hij kleuren, vormen, onvolkomenheden, vensters en deuren. JR Artist is zijn grote voorbeeld hierin. Deze research en het ordenen van deze ingrediënten in een concreet beeld, is het grootste deel van het werk, maar het wordt zelden betaald.

Op deze expo hangen 25 werken die niet fysiek werden uitgevoerd en 5 die ook publiek te bewonderen zijn. Op drie jaar tijd schilderde Intvis op deze manier meer dan 3000 m2 contextuele muurkunst. Hij schilderde in Kortrijk een mural die door meer dan 350.000 mensen werd bekeken. Ook Europa’s grootste single artist mural is van zijn hand en hij brak al heel snel internationaal door. Dit jaar is hij het gezicht van een Frans internationaal mural festival.

muurfresco

Afbeelding verwijderd.