Infosessie Sociale verkiezingen 2024 (online)

Tijdens de sociale verkiezingen worden de werknemersvertegenwoordigers verkozenen die zetelen in de organen van sociaal overleg op ondernemingsniveau: de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk. Deze verkiezingen hebben in principe om de 4 jaar plaats in mei. Dit betreft één verkiezingsdag, maar aan de eigenlijke verkiezing gaat een zeer strikte procedure van 150 dagen vooraf.

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats van 13 tot en met 26 mei 2024, met een opstart van de procedure in december van dit jaar.

Om ondernemingen en andere betrokken partijen bij te staan in hun voorbereiding op de organisatie van deze hoogdag van de sociale democratie, organiseert de FOD Werkgelegenheid enkele infosessies rond dit thema.

Tijdens het eerste deel van deze sessies wordt een toelichting gegeven bij de wettelijk te volgen procedure voor de organisatie van de sociale verkiezingen. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de nieuwigheden in de wetgeving sinds 2020.

Vervolgens wordt een voorstelling gegeven van de zgn. webapplicatie, het digitale platform dat door de FOD Werkgelegenheid aan ondernemingen en vakbonden ter beschikking gesteld wordt om op eenvoudige en beveiligde wijze aan de wettelijke informatieplicht te kunnen voldoen.

Programma

9u –  De procedure sociale verkiezingen

Sarah Depuydt, adviseur-generaal bij de Algemene Directie Arbeidsrecht en Juridische Studiën, Afdeling Inspraakorganen

10u45 – Pauze

11u05 – Q&A

11u20 – De webapplicatie

Ellie Dewaele, Attaché bij de Algemene Directie Arbeidsrecht en Juridische Studiën, Afdeling Inspraakorganen

12u20 – Q&A

12u30 – Einde Infosessie

Het is mogelijk om deel te nemen aan infosessies ter plaatse (beperkt aantal plaatsen, in Brussel - 19/10) of online.

 Wil je er bij zijn? Schrijf je dan nu in:

  • Ter plaatse (Brussel - 19/10)
  • Online : via de button 'Inschrijven' op deze pagina

De link om in te loggen wordt voor het begin van de sessie naar u gestuurd.